УКРАЇНА НА ШЛЯХУ ВІДНОВЛЕННЯ


Днями відбулася Всеукраїнська міжгалузева науково-практична онлайн-конференція «Україна на шляху відновлення: завдання науки і освіти в європеїзації держави» в межах Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти». До заходу долучилися 475 учасників та учасниць зі всієї України.
Організаторами конференції виступили: Національна академія наук України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут історії України, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф.Кураса, Інститут всесвітньої історії, Інститут філософії імені Г.С.Сковороди, Інститут соціальної та політичної психології, Харківський національний педагогічний університет імені Г.С.Сковороди, Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Інститут обдарованої дитини, Всеукраїнська газета «Освіта і суспільство».
Тетяна Гатеж - заступниця директора з навчально-виховної роботи, учителька української мови та літератури, зарубіжної літератури Костянтинівського ЗЗСО І-ІІ ступенів №8, взяла активну участь у роботі конференції. В ході конференції обговорювались питання щодо актуальних теоретичних і практичних проблем інноваційного розвитку українського суспільства, зокрема освіти і науки; післявоєнного відновлення на європейських цінностях демократії, прав людини, свободи, рівності, поваги до людської гідності та верховенства права; розвитку обдарованих дітей і юні в умовах боротьби за незалежність і цілісність. Зазначимо, що стаття Тетяни Гатеж - "Виховання гідного європейського громадянина засобами вивчення літератури в контексті європеїзації держави" увійшла до збірки публікацій і буде розміщена в електронній бібліотеці НАПН України.
Радіємо, що наші працівники освіти беруть активну участь у Всеукраїнських заходах, поширюють свій педагогічних досвід, прославляють Донеччину та Костянтинівську громаду.