Фізичні особи можуть отримати податкову знижку за благодійність


Костянтинівські податківці пояснюють, громадяни, які роблять пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям, можуть скористатися податковою знижкою. Тобто повернути частину податку на доходи фізичних осіб, утриманого з їх заробітної плати.
Але є певні умови:
Неприбуткові організації мають бути зареєстрованими в Україні та внесеними до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна,
сума внесків не має перевищувати 4 відс. суми загального оподатковуваного доходу платника за звітний рік.
витрати, мають бути підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача));
має бути укладений договір про пожертву
Для отримання податкової знижки громадянин має подати податкову декларацію про майновий стан та доходи. До декларації додаються копії підтвердних документів, а їх оригінали підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого ПКУ (п.п. 166.2.2 п. 166.2 ст. 166 ПКУ).
У разі якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в Декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.
Декларацію про майновий стан та доходи з метою отримання податкової знижки можна подавати впродовж всього звітного року за минулий рік. Наприклад в 2022 році можна задекларувати доходи та витрати за 2021 рік.