До уваги внутрішньо переміщених осіб, громадських об’єднань та благодійних організацій

До уваги внутрішньо переміщених осіб, громадських об’єднань та благодійних організацій! Формування складу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Костянтинівської міської ради.
Розпорядженням в.о. начальника Костянтинівської міської військової адміністрації від 09.12.2023 № 588-р затверджене Положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Костянтинівської міської ради .
Рада з питань ВПО утворюється з метою вирішення проблемних питань, пов’язаних із реалізацією державної та місцевої політики у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб на території Костянтинівської міської територіальної громади, підтримки в процесі інтеграції внутрішньо переміщених осіб та залучення їх до процесів прийняття рішень.
Діяльність Ради з питань ВПО ґрунтується на принципах верховенства права, законності, гласності, прозорості, колегіальності, гендерної рівності та інклюзивності.
Склад Ради з питань ВПО утворюється у кількості 18 осіб, з яких:
– представників органу, при якому утворено Раду – 6 осіб;
–внутрішньо переміщених осіб, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є Костянтинівська міська територіальна громада – 9 осіб;

– представників громадських об’єднань та благодійних організацій, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб – 3 особи.
Для участі у відборі до складу Ради з питань ВПО необхідно до 26.02.2024 року надати до управління соціального захисту населення Костянтинівської міської ради (телефон для довідок 0992803607) або на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. наступні документи:
- заяви у довільній формі, в якій зазначається про готовність працювати, а також інформація про входження до складу інших консультативно-дорадчих органів, відсутність конфлікту інтересів (зразок додається);
-копія документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
-копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або листа громадського об’єднання чи благодійної організації щодо включення до складу Ради свого представника з інформацією про діяльність організації щодо забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб і реалізації проектів у межах Костянтинівської міської територіальної громади.
-копія документа про освіту (за наявності);
– мотиваційний лист кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради з питань ВПО;
- резюме із зазначенням контактного номера телефону та адреси електронної пошти кандидата (за наявності);
– копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи (для фізичної особи – ВПО);
Копії документів мають бути завірені особистим підписом заявника із написом «Згідно з оригіналом».
Основними критеріями відбору кандидатів у члени Ради з питань ВПО є бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності, відповідність високим стандартам доброчесності, відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проектів у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань Ради.
Кандидатури будуть розглянуті на засіданні Координаційного центру при Костянтинівській міській військовій адміністрації.
Запрошуємо небайдужих, активних громадян взяти участь у спільній праці із забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб!