• Головна
  • Новини
  • Сучасна профорієнтація на Фестивалі української культури

Сучасна профорієнтація на Фестивалі української культури

20210819cz1

 

14 серпня в Іллінівський ОТГ було проведено масштабний захід - фестиваль української культури «Смолянський куліш 2021». На свято завітали не лише мешканці громади, а й гості з Костянтинівки, Дружківки, Бахмута, Краматорська та інших населених пунктів області, щоб разом відсвяткувати важливу для громади подію.
Цього року організатори підготовили багато цікавинок для гостей фестивалю: видовищні казацькі розваги, вареничний флешмоб, ярмарок майстрів, виступи танцювальних та вокальних колективів, катання на велорікші «УзВар», відвідування музею українського побуту «Довкілля. Всіх гостей пригощали фірмою стравою свята - Смолянським Кулішем за старовинним рецептом.
Фахівці Костянтинівського міського центру зайнятості долучились до фестивалю з профорієнтаційною програмою. Відвідувачі заходу на локації «Твоя можливість», а це зайняте та незайняте населення, мали змогу отримати детальні консультації щодо послуг служби зайнятості та можливості професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації тощо. Молодь найбільш зацікавила інформація щодо вибору майбутньої професії та сучасних електронних сервісів ДСЗ.
Для молоді була організована робота локації «Твій вибір», де було проведено інтерактив «Орієнтир на майбутню професію: знайди своє покликання». Присутніх ознайомили з Атласом нових професій України, програмою на системі Аndroid «Центр профорієнтації». Адже «Формула вдалого вибору професії» завжди викликає зворотний зв'язок: молодь ставить питання та ділиться своїми думками. Під час квестових завдань учасники заходу порівняли свої очікування з сучасним «Барометром професій» та отримали корисні поради для втілення своїх професійних мрій у життя. Усі відвідувачі локацій отримали буклети «Корисні онлайн – ресурси».
Відчути українську культуру та поринути у масштабне свято мав змогу кожен з присутніх.