Загальнообласний ярмарок вакансій «Крок до роботи»

20 вересня Костянтинівським міським центром зайнятості, біля кінотеатру «Супутник», був проведений Загальнообласний ярмарок вакансій під гаслом «Крок до роботи» за участю начальника відділу взаємодії з роботодавцями Донецького обласного центру зайнятості Человань О.П., соціальних партнерів, представників підприємств, організацій, установ та вищих і професійно-технічних навчальних закладів.

P9200225

Головна мета проведеного заходу - надання допомоги громадянам, які бажають знайти або змінити роботу, інформування населення про послуги та використання новітніх інформаційних технологій та сервісів в роботі служби зайнятості, навчальні онлай-платформи «Твій бізнес: кроки до успіху», «Prometheus», а також про діючі грантові програми з підтримки підприємців та програму Донецької обласної державної адміністрації «Донецький Український куркуль».
Відкрила ярмарок вакансій директор Костянтинівського міського центру зайнятості Світлана Марицька. В своєму виступі вона відмітила, що саме така форма роботи служби зайнятості з клієнтами є найбільш ефективною, бо саме ярмарок вакансій дає можливість безпосереднього контакту між шукачами роботи та роботодавцями.
Відвідувачам ярмарку вакансій було запропоновано понад 130 вільних робочих місць у різних галузях. Підбір працівників та презентацію підприємств безпосередньо на ярмарку здійснювали 20 роботодавців: ТОВ «Перспектива», ПАТ «Спецтехскло А», КП «Служба єдиного замовника Костянтинівської міської ради», КДНВП «Кварсит», Костянтинівський об’єднаний міський військовий комісаріат та інші. Також у заході взяв участь фізична особа - підприємець Костянтин Ягмуров, який став переможцем проекту «Український донецький куркуль».
Представники роботодавців провели співбесіду з претендентами на вільні місця, проінформували їх про специфіку діяльності своїх підприємств, вільні робочі місця, умови та рівень оплати праці, соціальні гарантії для працівників тощо.
На ярмарку вакансій було організовано тематичний майданчик та проведено презентацію роботодавців: ТОВ «АПК - Інвест», ТОВ «Укргеосервіс», Костянтинівського об’єднаного міського військового комісаріату для студентів, випускників вищих і професійно-технічних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл. Під час роботи майданчику молоді люди мали змогу ознайомитись з послугами служби зайнятості.
Фахівці міського центру зайнятості надавали відвідувачам консультації з питань працевлаштування, можливостей професійного навчання, участі в оплачуваних громадських та інших тимчасових роботах. Особливу увагу було надано використанню новітніх форм роботи служби зайнятості, а саме: можливості підготовки резюме та відеорезюме, перегляду відео-вакансій, проведення скайп-співбесід між роботодавцем та зацікавленими особами.
Загалом ярмарок вакансій відвідали понад 200 шукачів роботи. За результатами проведення заходу 35 осіб були запрошені безпосередньо на підприємства для подальшої співбесіди та вирішення питання працевлаштування, 13 особам видано направлення на працевлаштування.
Підсумком проведення ярмарку було опитування відвідувачів щодо якості проведення заходу. Учасники ярмарку вакансій, як з боку роботодавців, так і з боку шукачів роботи, підтвердили необхідність проведення подібних заходів.