• Головна
  • Новини
  • Ми завжди повинні пам’ятати яку ціну заплатив і продовжує платити наш український народ у боротьбі за свободу

Ми завжди повинні пам’ятати яку ціну заплатив і продовжує платити наш український народ у боротьбі за свободу

 Костянтинівська громада не є винятком, і дуже болючими для всіх нас є звістки, що надходять про втрату наших земляків.
Костянтинівська міська військова адміністрація у своїй роботі приділяє багато уваги питанню вшанування пам’яті наших земляків, які віддавали своє життя в боротьбі за свободу, захищаючи територіальну цілісність країни, починаючи з 2014 року.
Розпорядженням начальника міської військової адміністрації затверджено комісію з питань вшанування визначних подій і увічнення пам’яті видатних осіб, встановлення та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок на території Костянтинівської міської територіальної громади (Комісія).
Одним із завдань які були поставлені перед Комісією, стала робота з розробки заходів зі встановлення алеї пам’яті - «Алея незламних сердець». Кожна життєва історія подвигу заслужила належне визнання і пам'ять. В одному з мікрорайонів міста найближчим часом стаціонарно будуть встановлені портрети наших захисників, які ціною власного життя стримували російських окупантів з 2014 року. Це місце стане вічним символом вдячності, поклоніння та пам'яті перед тими, хто безстрашно стояв на захисті нашої держави.
Станом на зараз Комісією:
- обрано місце розташування пам’ятної інсталяції;
- розроблено та погоджено візуальний макет «Алеї незламних сердець»;
- продовжується робота зі збору інформації про кожного ГЕРОЯ, про кожне ЖИТТЯ, про кожен вчинок МУЖНОСТІ.
Якщо ви маєте інформацію про загиблих Героїв та хочете нею поділитися, звертайтеся за телефоном: +38(050)-930-68-12.
Керівництво громади, враховуючи умови сьогодення, при облаштуванні місця пам'яті керувалося раціональним підходом при використанні ресурсів та бюджетних коштів, частково залучивши вже наявний будівельний матеріал та власні робітничі потужності комунальних підприємств громади. Наразі триває підготовчий етап робіт зі встановлення алеї — укладання плитки (яка була надана безкоштовно благодійною організацією), виготовлення конструкцій та друкованої продукції.
Впевнені, що завдяки спільним зусиллям ми зможемо створити місце, яке буде не лише символом вшанування, а й джерелом віри та сили для всіх нас.
Пам'ятаємо всіх українських захисників, які загинули в боротьбі за незалежність країни. Нехай їхній подвиг не залишиться забутим і непоміченим, а близькі та друзі знайдуть втіху.
Слава українським воїнам!

зображення viber 2024 03 28 09 42 04 619