• Головна
  • Новини
  • До уваги роботодавців, які працевлаштовують переселенців!

До уваги роботодавців, які працевлаштовують переселенців!


Костянтинівський міський центр зайнятості пропонує скористатися програмою виплат роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні згідно Постанови КМУ від 20 березня 2022 р. № 331.
Компенсація витрат надається:
- роботодавцю, крім роботодавців, які є бюджетними установами (за винятком надавачів соціальних послуг), фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування, за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), зокрема за сумісництвом, за таких умов:
- роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
- розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством;
- подання в установленому законодавством порядку податкової звітності.
Компенсація витрат надається у розмірі мінімальної заробітної плати, установленої законом за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.
Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати трьох місяців, а для осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб - шести місяців з дня працевлаштування особи.
 Детальніше про умови отримання компенсацій можна дізнатися за посиланням https://www.dcz.gov.ua/employer/choiceprofit/vpowar

 Якщо виникли питання, звертайтеся до консультантів роботодавців Костянтинівського МЦЗ за телефонами: 0990284644, 0507549380.

 Саll-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.

слайд 2 пордок 331