«Армія відновлення» в дії!


Зараз кожен, хто в пошуку роботи, може бути корисним державі в умовах війни та поліпшити власне матеріальне становище, вступивши до лав «Армії відновлення». З людиною, яка бере участь у цьому урядовому проєкті, укладається строковий трудовий договір. На неї поширюються вимоги законодавства у сфері охорони праці та загальнообов’язкового державного соціального страхування. Тобто, сплачується ЄСВ і нараховується страховий стаж.
В суспільно корисних роботах, які фінансуються за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, можуть брати участь офіційно зареєстровані безробітні та незайняті внутрішньо переміщені особи працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного.
Суспільно корисні роботи організовані і у Костянтинівській міській та Іллінівській сільській територіальних громадах. В поточному році Костянтинівським міським центром зайнятості укладені договори щодо залучення безробітних до СКР з 7 комунальними підприємствами міста. Дані роботи спрямовані на вирішення нагальних потреб громад, підтримку цивільного населення в воєнний час. Найчастіше людей залучають до розбору завалів, відновлення пошкодженого майна, розвантаження та видачі гуманітарної допомоги мешканцям громад, підтримки у належному стані медичних закладів, парків та скверів тощо.
З початку 2024 року до виконання таких робіт залучено 466 безробітних, в т.ч. 71 особа з числа ВПО, з них 3 незайняті внутрішньо переміщені особи працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного. Через роботи тимчасового характеру з одного боку вдається розв'язати низку актуальних для життєдіяльності громад питань, а з іншого боку - за відсутності постійних місць роботи, на деякий час залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком.
Суспільно корисні роботи в рамках програми «Армія відновлення» - це не лише можливість отримати грошову винагороду для безробітного, але і шанс зарекомендувати себе, проявити свої робітничі та особисті якості. Нерідко пошукачам, які взяли участь в цьому урядовому проєкті, роботодавці пропонують постійну роботу.
Після участі у суспільно корисних роботах за сприянням Костянтинівського міського центру зайнятості у 2024 році працевлаштовано 8 безробітних осіб. Робота в даному напрямку триває.
За додатковою інформацією можна звертатися до Костянтинівського МЦЗ за телефонами: 0990284644, 0951211834

IMG 9c6079de4d751d2d35108cfdc6f52594 V